Bırakın onlar yönetsin: İNALTAY SİTE YÖNETİM HİZMETLERİ

Bırakın onlar yönetsin: İNALTAY SİTE YÖNETİM HİZMETLERİ


Kocaeli’nin ilk site yönetim şirketi İnaltay Site Yönetim Hizmetleri, 27 yıllık tecrübesiyle hem güven veriyor hem de 128 projeyle sektördeki liderliğini koruyor. Şirketin genel müdürü Sevda İnaltay ve projeler müdürü oğlu Özgün İnaltay, "Bırakın, biz yönetelim” diyor.
 
Apartman/site, iş merkezi yönetiminde güvenilir bir adres bulmakta zorlanıyorsanız, sizi 27 yıllık geçmişiyle güven veren İnaltay Site Yönetim Hizmetleri ile tanıştıralım.

1992 yılında merhum Serhat İnaltay tarafından kurulan İnaltay Site Yönetim Hizmetleri, Kocaeli’nin ilk site yönetim firması olmasıyla tanınıyor.

O yıllarda çok yeni bir sektör olan ve Serhat Bey’in büyük bir cesaret örneği göstererek kurduğu şirketi bugün eşi Sevda İnaltay ve oğlu Özgün İnaltay yönetiyor.

Apartman/site yönetimi, temizlik, tesis yönetimi ve bakımı, güvenlik hizmetleri ile asansör ve bahçe bakımına ek olarak gayrimenkul danışmanlığı hizmeti de veren İnaltay Site Yönetim Hizmetleri, bugün 128 proje 4.000 bağımsız bölümle Kocaeli’nin sektöründe en fazla projeye sahip şirketi. Güven, emek ve özveriyle 27 yıldır sektöre liderlik eden, büyümeye ve hizmet sahasını genişletmeye devam eden İnaltay Site Yönetim Hizmetleri, yoluna ‘Bırakın Biz Yönetelim’ sloganıyla devam ediyor.
 
 
Karşımda, sektöründe fark yaratmış bir anne-oğul var… Önce sizleri tanıyarak başlayalım.
Sevda İnaltay: 1962 doğumluyum. 22 yıl devlet memurluğu yaptıktan sonra emekli oldum. Oğullarım küçük olduğu için bir daha çalışmayı düşünmüyordum ancak o dönem eşim Serhat Bey’in kurduğu şirketten emekliye ayrılan pek çok kişi olunca, 2006 yılı ocak ayında kendi şirketimizin muhasebe bölümünde işe başladım. 3,5 yıl eşimle çalıştık ancak bu sürenin son 6 ayında eşimin kanser olduğunu öğrendik. Onun vefatından sonra da şirketin yönetimini ben devraldım.


Özgün İnaltay: 1989, Gölcük doğumluyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin makine mühendisliği bölümünde okurken, babamın vefatından sonra okulu bıraktım ve Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ne başladım. Üniversitenin 3’üncü sınıfından itibaren, 2012 yılında şirketimizde en alt kadroda işe başladım ve şu an projeler müdürüyüm.

 
Sevda Hanım, eşinizin vefatıyla zor bir işi omuzlamışsınız…
Evet, o zaman büyük oğlum Özgün üniversitede, küçük oğlum Egemen ortaokul birinci sınıftaydı. Çocuklarımın iyi bir yaşam sürmesi için bunu yapmam gerekiyordu. Çok çalıştım… Şimdi dönüp baktığımda iyi ki çalışmışım diyorum. Egemen, şimdi hukuk okuyor, avukat olacak. Özgün de işimizi en ince ayrıntısına kadar öğrendi. Ben artık işleri Özgün’e bırakıp, iş yaşamından çekilmeyi düşünüyorum.

 
İlk olmak her zaman güzel ama zordur… Şirketin kuruluş hikayesini bizimle paylaşır mısınız?
Şirket 1992 yılında eşim Serhat İnaltay tarafından kuruldu. Eşim aslında İngilizce öğretmeniydi. Askere gittiği zaman böyle bir iş olduğunu, apartman ve sitelerin profesyonel şirketlerce yönetilmeye başlandığını öğrenmiş. Gelir gelmez, şirketi kuracağını söyledi. Çevremizdekiler ‘böyle iş mi olur?’ derken, ben eşimi destekledim. O kadar yeni bir sektördü ki şirketi kurduğumuzda vergi dairesi hangi kodu vereceğini bilememişti. O zaman İzmit’te bir yer açmıştık ve ilk müşterimiz bir hırsızdı! Daha yolun başındayken şirkete hırsız girmişti ve biz çok demoralize olmuştuk. Bu olayı atlattıktan sonra ilk olarak Kozluk Mahallesi’ndeki Yüksel Apartmanı’nın yönetimini aldık, 27 yıldır yönetiyoruz. Eşim vefat ettiğinde 44 projeye bakıyorduk, bugün 128’e yükseldi. Aralarında 220 daireli projeler de var. Örneğin, Kent Konut 4 gibi.
 
 
İzmit’te en çok projeye sahip firma olduğunuz söylenebilir mi?
Elbette… Şunu da paylaşmak istiyorum, eşim Serhat Bey girişimci bir insandı. Remax’ı İzmit’e ilk getiren isim odur. Biz İzmit’e Remax’ı getirene kadar herkes emlakçıydı, biz getirdikten sonra gayrimenkul danışmanı oldu. Remax ile 10 yıl çalıştık, bu sürenin sonunda yeni sözleşme imzalamadık. Şu anda kendi firmamızın bünyesinde gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veriyoruz. 

Kocaeli’nin tüm ilçelerine hizmet veriyor musunuz?
Evet, Kocaeli’nin tüm ilçelerine hizmet veriyoruz. Altınova’da ve Sapanca’da da iş yapıyoruz. Hatta bir dönem İstanbul Büyükçekmece’de de site yönettik ancak çok uzak olduğu için bıraktık.  


Apartman/site sakinleri neden profesyonel site yönetimini tercih etmeli? 
Özgün İnaltay: İnsanlar yoğun iş mesaisinden sonra evine geldiğinde rahat etmek, dinlenmek istiyor. Apartmanın/sitenin derdiyle uğraşmak istemiyor. Bu nedenle profesyonel site yönetimi ile çalışmak daha cazip. Binanızı profesyonel site yönetimine teslim ettiğinizde komşuluk ilişkileriniz zedelenmiyor; aidat alındı mı alınmadı mı gibi bir derdiniz olmuyor; tüm sorumluluk profesyonel kişilere teslim ediliyor.


Güven kavramının önemli olduğu bir iş yapıyorsunuz…
Kendi firmamız üzerinden konuşmak gerekirse; biz emanet para harcıyoruz, o yüzden güven çok önemli. 27 yıllık bir firmayız ve bu güveni sağladığımızı düşünüyoruz. Apartman sakinlerini aidat takibinden kurtarıyoruz. Her ay bilançomuzu çalıştığımız binaya gönderiyoruz, kullandığımız web tabanlı programımızdan bakiyeye bakabiliyorlar. Binanın ortak giderlerine ait fatura takiplerini yapıyoruz. Her işimiz faturalı, vergimizi ödüyoruz. Yaptığımız işlerin ekonomik olmasına özen gösteriyoruz. Apartmana/siteye bir şey yapılacaksa en uygun teklifi değerlendiriyoruz. Az maliyetle iyi iş yapmak en önemli özelliğimiz. Sahada, araçlı 4 teknik ekibimiz var. Gün içerisinde, yönettiğimiz projeleri gezerek sorun oluşmadan tedbir alma amacıyla çalışıyoruz.

 
Kaç kişilik bir ekipsiniz?
Site yönetimi alanında 14 kişilik bir ekibiz. Emlak bölümümüzde de 3 çalışanımız var, yani 17 kişiyle sahadayız. Köklü bir şirket olmamız en büyük avantaj.
 
TEK RAKİBİMİZ…
 

Binalarını kendileri yöneten kişilere ne söylemek istersiniz?
Sevda İnaltay: Ben, profesyonel site yönetimlerinin daha şeffaf, daha denetlenebilir olduğunu düşünüyorum. Binalarını kendi yöneten insanlar komşularına çok zarar veriyor. Huzur hakkı adı altında gelir elde ediyorlar ama vergi vermiyorlar. Komşuları hatıra binaen hiçbir şey demiyor. Biz ise aslanlar gibi faturamızı kesip, vergimizi ödüyoruz. Kendi şirketimiz adına konuşacak olursam biz çok şeffaf bir şirketiz. Şu an en iyi programı kullanıyoruz. Apartman/site sakini şifresiyle girip, cari hesabı inceleyebiliyor. Eğer, adil ve doğru bir yönetim istiyorlarsa binalarını bize emanet etsinler.

Özgün İnaltay: Aslında bizim rakibimiz, profesyonel site yönetim firmaları değil, kendi binasını yöneten kişilerdir. Biz, hukuki açıdan da yönettiğimiz binaları destekliyor, icra takiplerinde yardımcı oluyoruz. Bünyemizde nişanlım Esma Şengüler ile birlikte 4 avukatımız var. Böylece apartman/site sakinleri arasında hak kaybı da olmuyor. Aidatını geç ödeyen sakinlere faiz uyguluyoruz ve o faiz apartmana/siteye gelir olarak kaydediliyor. Ancak apartmanını/sitesini kendi yönetenler faiz uygulamıyor ve ödeyenle ödemeyen arasında adaletsizlik oluyor.

 
GARANTİ VERİYORUZ
 
Aidat ödemelerinde problem yaşanan binalar yakıt, elektrik, su ya da asansör bakım sorunlarıyla sıkça karşılaşıyor. Siz böylesi durumlarda nasıl bir yol izliyorsunuz?
Yönettiğimiz binalara şu garantiyi veriyoruz; bizimle çalıştığınız sürece gazınız kesilmeyecek, ortak alanda kullandığınız elektrik/su her zaman açık olacak, asansörünüz çalışacak, temizliğiniz yapılacak. Biz hizmetlerimizi aksatmıyoruz, aidatını ödemeyen sakine hukuki yaptırım uygulatarak o aidatı mutlaka alıyoruz.

Hedeflerinizi de konuşalım…
Babam vefat ettiğinde, 2009 senesinde 44 projemiz vardı, şu an 128 projemiz var. Bu da 4.000 bağımsız bölüm demek. Biz büyüyoruz. Temizlik hizmetini dışarıdan alıyorduk şimdi kendi bünyemizde yapıyoruz, 4 temizlik personelimiz var. Peyzaj ve güvenlik hizmetlerini de kendi bünyemizde yapmak istiyorum. Şu an çözüm ortaklarımızla çalışıyoruz, onlara kefiliz. Bu hizmetleri bünyemize almak şirketimizin gücüne güç katacak.

Şubeleşecek misiniz?
Elbette, 2021’e kadar Gölcük ve Derince’ye birer şube açmayı planlıyoruz. 2021-2022’de ise İstanbul ve Bursa’ya açılmak istiyorum. Özellikle İstanbul’u tercih etmemin nedeni, bu alanda büyük bir açık olması. İzmit, profesyonel site yönetimi konusunda İstanbul’a göre daha gelişmiş durumda.
 
Haberin Kaynağı: https://kocaelilife.com/birakin-onlar-yonetsin-inaltay-site-yonetim-hizmetleri-h3719.htm