CORONA VİRÜS

CORONA VİRÜS


Merhabalar;
Bu ayki yazımızın konusu maalesef salgın hastalıklar.
Salgın hastalıkların eski çağlarda kalmadığını, 21. yüzyılda da devam ettiğini ve bu kadar iç içe geçmiş bir başka deyişle küreselleşmiş bir dünyada ne gibi büyük problemlere yol açabildiğini üzülerek öğrenmiş olduk. Tüm Dünyayı etkisi altına alan bu bela özellikle bizim insanımız gibi sıcakkanlı insanların olduğu ülkeleri daha kötü etkiledi. İtalya ve İspanya bunlara diğer örnek verilebilecek ülkeler.
Bu salgın da diğer tüm salgınlar gibi bir beladır. Bu belayla da bilimin ışığında çok kararlı bir şekilde mücadele etmek gerekir. Peki bizler yani tesis yönetim firmaları bu mücadelenin neresindeyiz?
Tam göbeğindeyiz. Sorunun cevabı tam olarak budur. Çünkü insanların yaşam alanlarını, oturdukları, çalıştıkları, dinlendikleri alış veriş ettikleri yerlerin yönetimleri olarak bizler bu mücadelenin en önemli ve kilit noktalarından biriyiz.
Devamlı olarak kullanılan asansör, merdiven boşluğu,kapı kolları vb. alanların düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda site görevlilerinin, danışmanların, güvenliklerin, temizlikçilerin, kapıcıların, bahçevanların vb. tüm çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitilmesi gerekmektedir.
Sonuç olarak Sağlık Bakanlığı ve ilgili birimlerin tüm uyarılarına uymak ve sosyal mesafemizi korumak bizlerin vatandaş olarak başlıca görevi.
 
 
Özgün İNALTAY
Endüstri mühendisi
Projeler müdürü
İNALTAY Site Yönetim Hizmetleri
 
15.04.2020





coronavirüs  covid-19  inaltaysiteyönetim  izmitsiteyönetimi  siteyönetimi  kocaelisiteyönetimi