PROFESYONEL YÖNETİCİLER DE BEŞERDİR.

PROFESYONEL YÖNETİCİLER DE BEŞERDİR.


Merhabalar;
Ülkemizin en önemli problemlerinden biri üsluptur. Bir mal veya hizmet satın alırken satın aldığımız kişilere köle muamelesi yapma alışkanlığımızı bırakmamız gerekmektedir. Tabi ki parasını vererek alıyoruz fakat satın aldığımız mal veya hizmet için satın aldığımız kişiye teşekkür etmemiz bizi küçültmez. Aksine büyütür. "Bu zaten O'nun görevi. Ne diye teşekkür edeceğim?" vb. hastalıklı yaklaşımlardan ve hatta bu tarz insanlardan uzak durmak gerekir.
Ülkemizde genelleşmiş olan bu durum maalesef bizim sektörümüzün de kanayan yarası olmaya devam ediyor. Hem kendi firmamızda hem de diğer firmalarla yaptığımız görüşmelerde bu üzücü sonuç ortaya çıkıyor. Bizim çalışma arkadaşlarımızın karşılaştığı bazı problemli durumları ve cümleleri size özet geçmek isterim:
"Benim verdiğim aidat ile maaş alıyorsun."
"Profesyonel yöneticisin 7/24 sana ulaşabileceğim."
"Senin patronun benim." ve daha niceleri.
8 yıldır bu sektördeyim ve 5 yılı aşkındır yöneticilik yapmaktayım ama hiçbir zaman hiçbir çalışanıma "senin patronun benim", " Benim param ile maaş alıyorsun." vb. çirkin sözler söylemedim. 
Bu kişiler ödedikleri ufak aidatlarla bile bu şekilde davranabiliyorlarsa demek ki hakikaten patron olsalar vay halimize. Zaten gerçek bir patron "Ben patronum" demez. Demesine gerek kalmaz.
 Profesyonel yöneticiler de beşerdir. Hata, yanlış ve eksik iş yapabilirler. Bu işten para kazanıyorlar diye devamlı yerden yere vurmak gerekmez. Ya da iyi iş yapınca "Zaten görevi." demek yerine bir teşekkürü çok görmemek gerekir. Çünkü dediğim gibi bu insanlar da beşer ve bazen yüreklendirilmeye, övülmeye ihtiyaç duyabilirler.
İşinizi yaptırdığınız insanları devamlı olumsuz , iş yapmasını ve cesaretini kıracak şekilde eleştirmeyin. Eleştirilerinizi de yapıcı şekilde yapın, o kişiyi cesaretlendirin, övün ki işinizi tekrar ve daha istekli yapsın.
 
"Bırakın biz yönetelim." 

Özgün İNALTAY
Endüstri mühendisi
Projeler müdürü
İNALTAY Site Yönetim Hizmetleri








kocaelisiteyönetimi  izmitsiteyönetimi  inaltaysiteyönetim  aidat  siteyönetimi